Hus och hem

Alla fördelar som en avhärdare har onödiga konsekvenser. 

Utan risk för hälsa, miljö och inga onödiga konsekvenser.

Next, ScaleStop.... En nya Smart teknik som fungerar förebyggande, utan salt och helt utan elektronik, offeranoder eller magnetiska blinkande apparater som inte fungerar.

En stor del av Sveriges hushåll har problem med hårt vatten.

Hårt vatten är bra att dricka och bra för hälsan, men hårt vatten orsakar hårda kalkuppbyggnader på alla ytor vattnet kommer i kontakt med, och skadar värme- och varmvattensystem, rörledningar, kranar och duschmunstycken och orsakar skador och haverier i bl.a. tvätt- och diskmaskiner.

ScalStop representerar en säker teknik med alla fördelar som en traditionell avhärdare, utan risk för hälsan och miljöpåverkan.

Begreppet avhärdare tillämpas endast på saltbaserade jon utbytessystem (joniseringsteknik). ScaleStop skall därför inte beskrivas som en avhärdare men tekniken ger er alla dess fördelar inklusive känslan av mjukt vatten, utan att ge de nackdelar och tillhörande risker för vår hälsa och miljö som en avhärdare gör.

Kalcium och magnesium avlägsnas traditionellt med en saltbaserade avhärdare, vilket är viktiga mineraler för vårt välbefinnande, medan det natrium (salt) som läggs till, misstänks förvärra vissa problem av kardiovaskulär hälsa och bidra till viktökning.

ScaleStop tar ingenting från vattnet och tillför inget till det heller, tekniken bara förhindrar kalken att reagera och fästa på olämpliga ställen och följer med vattnet ut igen. Smart enkelt och ekonomiskt 

Hela huset skyddas, Smart!

  • 99,6% verkningsgrad vilket är verifierat av oberoende part, enligt den tyska DVGW testet W-512 vilket är en standar för att testa kalkförebyggande tekniker.
  • En beprövade och smart alternativ till traditionell avhärdare.
  • Montera ScaleStop och glöm bort dina problem – ett snabbt patronbyte 1 gång om året eller ett filter byte efter tre år i tanksystemen, för bostäder eller Industri.
  • Inga rörliga delar att byta, inget underhåll, inget som kan gå sönder
  • ScaleStop slösar inte vatten i backspolning som avhärdare gör.
  • Ett totalt skydd för din panna utan tillhörande korrosionsfrågor.
  • ScaleStop rensar bort befintliga kalkavlagringar från rör, kopplingar och maskiner och håller dom rena.
  • Till skillnad från avhärdare släpper inte ScaleStop ut salt i vår miljö.
  • Till skillnad från avhärdare behöver ScaleStop behöver inget underhåll, inga inköp av salt vilket leder till en bättre driftsekonomi och mindre huvudbry.

3 mm kalkavlagring i pannor, på värmeelement eller varmvattensystem kan minska energieffektiviteten med 24% och kostar grova pengar.
I vissa områden, kan smak, lukt, klor och ibland färgen vara ytterligare ett problem i din vattenförsörjning. Om dessa frågor orsakar dig problem, kan vi leverera kompletta system eller andra selektiva filter av hög kvalité som arbetar i kombination med ScaleStop för att ge er det bästa resultatet.